Fırında Tavuk Sote ve Patates Püresi Tarifi
Fırında Tavuk Sote Malzemeleri:
- 600 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (jülyen doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su
Patates Püresi Malzemeleri:
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (isteğe bağlı)
Fırında Tavuk Sote Yapılışı:
- Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın
- Tavukları bir kaseye alın, zeytinyağı, tuz ve baharatlarla iyice karıştırın
- Fırın tepsisine tavukları yayın ve 15 dakika pişirin
- Tavuklar pişerken, soğan, sarımsak, biber ve havucu doğrayın
- Tavukların üzerine doğranmış sebzeleri ekleyin ve karıştırın
- Tavuk suyunu veya sıcak suyu ekleyin
- Fırında 25-30 dakika daha pişirin, ara sıra kontrol edin
- Sebzeler yumuşayınca ve tavuklar iyice pişince fırından alın
Patates Püresi Yapılışı:
- Patatesleri soyun ve dörde bölün
- Tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın
- Patatesler yumuşayıncaya kadar (20-25 dakika) haşlayın
- Suyunu süzün ve patatesleri püre haline getirin
- Ilık süt, tereyağı, tuz ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın
- Kıvamı pürüzsüz olana kadar çırpın
Servis Önerisi:
- Patates püresini tabağa alın
- Üzerine fırında tavuk soteyi ekleyin
- İsteğe bağlı olarak taze maydanoz veya dereotu ile süsleyin
- Sıcak servis yapın
Püf Noktaları:
- Tavukları marine etmek için en az 30 dakika bekletin
- Patates püresinin kıvamını ayarlamak için süt miktarını ayarlayabilirsiniz
- Fırında pişirme süresi fırına göre değişebilir, kontrol ederek pişirin
- Sebzeleri mevsimine göre çeşitlendirebilirsiniz
|