Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote, Türk mutfağında etlerin geniş bir kullanım alanı vardır. Bu nedenle, hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin etin lezzetli olması büyük önem taşır. Patatesli tavuk sote kolay yapılan tavuk yemeklerinden bir tanesidir. Sotemizin en belirgin özelliği çok kısa bir süre zarfında hazırlanabilmesi ve bir o kadar da lezzetli olmasıdır. Bu son derece pratik olan patatesli tavuk sote lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz kolay ve ekonomik olmakla birlikte, sadece üç temel malzemeyle yapılan sotemizi İnşallah sizlerin de günlük mutfak yaşamınızda işinize yararlı olacaktır. Patatesli tavuk sote ufak boyutlarda, tercihen tavuk göğsünü doğrayıp, yağ katıp kısa bir sürede tavada çevirip su ile isteğe bağlı biber ve domatesi katılmasıyla yapılan bir tür yemektir. Dilerseniz tavuk göğsü yerine tavuk budu da kullanabilirsiniz. Yumuşak olması ve daha çabuk pişmesi için tavuk göğsü tercih edilir. Bu leziz tavuğu yapmak isteyen hünerli hanımlarla el emeği ve göz nur diyerek buyurun hazırlığımıza başlayabiliriz.

Patatesli Tavuk Sote Malzemeleri
  • 3 adet tavuk göğsü
  • Kırmızı biber
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 2 adet patates
  • Sıvıyağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 1 bardak sıcak su
  • 1-2 çorba kaşığı süt
  • Tuz
Patatesli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza başlarken, bütün et yemeklerinde olduğu gibi sotemiz için de etimizin miktarına uygun bir tava seçip işe başlayalım. Zira etin büyük ölçüde tavanın ısısına birebir temas edip, yüksek ısıda fazla sulanmadan ve tabi ki lezzetini mümkün olduğunca içine hapsedip, kısa zamanda dışının kabuklaşması gerekecek. Patatesli tavuk sotemiz de bu kural bizim için önemlidir. Küp, küp doğradığımız tavuklarımızı güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim. Tam tersi olacak olursa gereğinden fazla sulanıp, bir miktar lezzet kaybına uğrayabilir. Yemeğimize uygun büyüklükteki tavamızı ocağa koyalım. Biraz ısıttıktan sonra içine sıvıyağı ekleyip, yağda bir süre ısındıktan sonra küp, küp doğradığımız tavuk etlerini koyalım. Bu sırada karıştırmadan, etlerin rengi değiştikten sonra karıştıralım. Pişirme aşamasında yüksek ısıda ara, ara karıştıralım. Ardından patatesi ilave edip, biraz kavuralım. Patatesler biraz piştikten sonra biberini diğer malzemelerini de ekleyip ve devamlı karıştırıp pişirmemize devam edelim. Tuzunu da ilave edelim. Patatesler yumuşayınca ocağımızın altını kapatalım. Ilık olarak servisimize hazır hale gelir. Hünerli hanımların akşam sofrasına istediğiniz gibi yanına ilave pirinç pilavı, garnitür gibi yardımcı yemeklerle çeşitler ekleyebilirsiniz. El emeğinize ve göz nurunuza saygı dileklerimizle.

Afiyet olsun.

Patatesli Tavuk Sote Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote

Tavuk Sote

Limonlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hardal Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hardal Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuşbaşı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri