Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote, tavuk yemeklerini her sofrada sevilen mantar ve tavuğun bir arada olduğu yapımı da oldukça kolay hem de sindirimi kolay olduğu için tavuk soteyi tam ölçülü olduğu için hiç tereddüt etmeyin. Yanına da pirinç pilavı ile doyurucu bir akşam yemeği oluyor. Mantar, özel tadıyla çorba, yemek veya garnitür olarak yılın her mevsimi sofralarda yerini alıyor. Sağlık açısından kültür veya çam mantarı gibi türleri ile yapılması gereken yemekleri için kimi önerilerimiz var. Bu sayede hem tazeliğini koruyacak hem de daha lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Mantarların en lezzetli yerleri, zarlarının hemen altındaki yüzeydir. Buranın kendine has hoş bir kokusu vardır. Tencerenizin veya tavanızın kapağını açık bırakırsanız hem mantarlarınız su koymaz hem de kararma yapmadan pişer. Mantarları doğramadan önce yarım saat limon ve tuz katılmış soğuk suda bekletirseniz bu da kararmasını önlemek için başka bir yöntemdir. Ayrıca, soteyi teflon olmayan bir tencere veya tavada yapın, zira teflon da kararmaya sebep olabiliyor. Marifetli hanımların el emeği ve göz nuru diyelim. Hazırlığına geçebiliriz.

Mantarlı Tavuk Sote Malzemeleri
  • 1 paket göğüs tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 paket mantar
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet havuç (Haşlanmış ve küp, küp doğranmış)
  • 1 adet patates (Haşlanmış ve küp, küp doğranmış)
  • 3 adet acı veya tatlı sivri biber
  • 2 adet domates (Soyulmuş, küp, küp doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

İlk başlarken önce tenceremizi alalım. İçine ince ince doğradığımız soğanı, zeytinyağını koyup ocakta 2-3 dakika çevirelim. Akan suyun altında iyice temizlediğimiz mantarlarımızı ince dilimler halinde keselim. Göğüs etimizi de küp, küp doğrayalım. Daha sonra sivri biberleri ve maydanozları ekleyip, karıştıralım. Ardından salçamızı da ekleyelim. Sonra, mantarlarımızı ve tavuk etimizi de ekleyip, mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar orta ateşte pişirelim. En sona hazırladığımız tüm malzemeleri bezelyeler, havuçlar, patatesler, domatesler, kekik, tuz, karabiberi ekleyip 1-2 kere karıştırdıktan sonra üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım. Tavuk etimiz yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim. Tenceremizin kapağını kapatalım. Biraz daha pişmeye bırakalım. Akşam sofranıza mantarlı tavuk sotemiz hazır hale geldi. Hanımların eline yüreğine sağlık diyelim. Arzuya göre yanına da pirinç pilavıyla olursa daha iyi olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Tavuk Sote

Tavuk Sote

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyet Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jülyen Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri