Kuşbaşı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kuşbaşı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Tavuk Sote, tavuk büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği besin maddesidir. Özellikle protein, vitamin ve mineraller açısında zengin olan beyaz et oldukça sağlıklıdır. Hemen her evde haftada bir iki defa mutlaka tavuklu yemekler yapılmaktadır. Tavuk ile hazırlanan her yemeğin tadı gerçekten çok lezzetli olmaktadır. Tavuk kendisinin tüketildiği gibi suyu ile de çok güzel çorba çeşitleri ve pilavlar pişirilmektedir. Kuşbaşılı tavuk sote yapılışı oldukça pratik bir yemektir, ayrıca isteğe göre içerisine farklı lezzetlerde birkaç sebze ilave edilerek de hazırlanmaktadır. Kuşbaşılı tavuk soteyi öğlen yemeklerinde ya da akşam yemeklerinde tüketebilirsiniz. Hatta spagetti makarnanın üzerine sos olarak da kullandığınız zaman makarna çok daha lezzetli olmaktadır. Kuşbaşı tavuk sote hem çok besleyici hem de kolay yapımıyla çalışan hanımların sıklıkla akşam yemeklerinde tercih ettikleri bir yemek çeşididir.

Kuşbaşı Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilogram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 tutam biberiye
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
Kuşbaşı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

İlk önce kuru soğanların kabuklarını soyalım, yemeklik olarak doğrayalım. Ardından domateslerin de kabuklarını soyarak küp gibi doğrayalım. Tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edelim ve iyice ısıtalım, içine doğradığımız kuru soğanı ekleyerek kavuralım. Kuşbaşı olarak doğranmış tavuk etlerini de ilave ettikten sonra karıştırarak kavurma işlemine devam edelim. Küçük bir kâsenin içerisinde domates salçasını bir miktar su ile açalım ve ardından tencereye ilave edelim. Doğranan domatesleri de tavuk etlerinin içine katarak yaklaşık birkaç dakika kavuralım. Daha sonra kaynamış sıcak suyu ekleyelim, tuzunu, karabiberini ve kekiğini ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, orta dereceli ateşin üzerinde yaklaşık 20 dakika kadar kuşbaşılı tavuk soteyi pişirelim. Kuşbaşılı tavuk sote piştikten sonra servis tabağına alalım ve üzerine biberiye serpelim. Kuşbaşılı tavuk soteyi sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Tavuk Sote

Tavuk Sote

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbekü Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri