Tavuk Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuk Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Mantar Sote, günün her öğününde rahatlıkla yapılabilir ve tüketilir bir atıştırma öğünü diyelim. Üstelik kolay ve zahmetsiz bir şekilde pratik olarak hemen hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınız ve evdekiler bayılacaklar bu tavuk etli mantar sote tarifine. Tavuk etini sevmeyen yoktur herhalde veya çok az bir kesim sevmez ama artık onlarda çok seçenekler. Tavuk etine birçok sebze ve birkaç malzeme yakışır bunlardan biri de şüphesiz mantardır. Tavuk ve Mantar bir araya gelerek besin değerlerini de katılıyorlar, böylelikle vücudun eksik olan besin değerlerini bu şekilde kolay yoldan giderebiliriz. Mantar ve tavuk ayrılmaz birer ikilidir yanına pilav ve bir de cacık yaparak bir öğün şeklinde tamamlamak artık çok kolay. En güzel tarafı da hem vitamin hem mineral açısından oldukça önemli ve zengin olan bu yemeğin hen gözünüzü hem de karnınızı doyurması olacaktır. Bu lezzetli ve besleyici en önemlisi de doyurucu olan bu yemeğin tarifini sizleri daha fazla bekletmeden verelim.

Tavuk Etli Mantar Sote için gerekli olan malzemeler
  • 600 gram tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış)
  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kadar taze çekilmiş renkli tane kara biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar kekik
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
Tavuk Etli Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle domateslerin kabuklarını soyup küp-küp doğrayın. Sonra ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkardığımız yeşil ve kırmızı biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Mantarları istediğiniz büyüklükte ve isteğinize göre ince dilimler halinde veya iri iri parçalar halinde doğranır. Ayrı bir taraftan bir tava alıp içine zeytinyağını koyup biraz ıslatın daha sonra kuşbaşı doğranmış tavuk etini içine atın ve karıştırın. Tavuklar suyunu salması için yüksek ateşte pişirin. Ardından doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri de ekleyip biraz karıştırdıktan sonra üzerine mantarları ilave edin ve iyice soteleyin. Bu sitelere işlemini yaklaşık olarak bir 10 dakika kadar devam edin. Son olarak da doğranmış domatesleri de ilave edin biraz kaynatın ve pişmeye yakın baharatları ilave edip iyice karıştırın. Tane kara biber, tuz ve kekik de ektikten sonra domateslerin suyunu çekinceye kadar bekleyin. Eğer isterseniz içine ince kıyılmış maydanoz de ekleyebilirsiniz. Domatesler suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerinden alın. Biraz havalandıktan sonra sıcak olarak servis yapın. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavada Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jülyen Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri