Limonlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Limonlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Tavuk Sote

Sote, kelime anlamıyla kızgın tavada yüksek ateşte pişirme yöntemidir. Bu yöntem, et, tavuk, mantar, kıyma, ciğer ve sebze gibi malzemelerin kısa sürede pişmesini sağlar. Bu şekilde pişirilen yiyecekler, lezzetlerini ve besin değerlerini kaybetmeden tüketilebilir. Limonlu tavuk sote, bu yöntemin en lezzetli örneklerinden biridir ve akşam yemekleri için oldukça uygun bir seçenektir. Bu yemek, hem ailenize hem de misafirlerinize rahatlıkla sunabileceğiniz bir yemektir. Yanına en çok şehriyeli pirinç pilavı yakışır.

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
İç Harç İçin

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 top tane karabiber
Üzeri İçin

  • İnce kıyılmış maydanoz
Limonlu Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Limonlu tavuk sote tarifinde, öncelikli olarak tavuk marine edilmelidir. Bunun için tavuk göğsü, kibrit çöpü gibi ince şeritler şeklinde doğranır; bu doğrama tekniğine jülyen adı verilir. Sebzeler de aynı şekilde doğranacaktır. Doğranan tavuklar derin bir karıştırma kabına alınır. Sarımsakların kabukları soyulur ve biraz tuz ile havanda dövülerek tavukların üzerine eklenir. Biraz sıvı yağ, limon suyu ve baharatlarla birlikte tavuklar iyice harmanlanır. Karıştırma kabının üzeri streçlenerek tavukların dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır.

Tavuklar dinlenirken, diğer bir yandan sebzeler hazırlanır. Kabakların ve havuçların kabukları soyularak iyice yıkanır. Kırmızı ve yeşil biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Biberler boylamasına ortadan ikiye kesilir. Tüm malzemeler jülyen şeklinde doğranır. Domateslerin kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır. Kuru soğanların kabukları soyularak yarım ay şeklinde doğranır.

Geniş bir tavada biraz zeytinyağı konularak yağ iyice kızdırılır. Tavaya önce havuçlar eklenerek soteleme işlemine başlanır. Daha sonra kabaklar ilave edilir. Kabaklar yumuşayınca biberler ve soğanlar da tavaya eklenir. Biberlerden sonra son olarak domatesler de eklenir. Tüm malzemeler yüksek ateşte yaklaşık 2-3 dakika kadar sotelenir.

Ayrı bir tavada marine edilmiş tavuklar da aynı şekilde yüksek ateşte sotelenir. Tavuklar arada karıştırılarak yanmamasına dikkat edilmelidir. Tavuklar sotelendikten sonra üzerine diğer tavadaki malzemeler eklenir. Tüm malzemeler iyice harmanlanarak tava ocaktan alınır. Servis tabağına alınan limonlu tavuk sote üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek sunum yapılır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yağsız Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri