Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında mantarlı tavuk sote, Oldukça faydalı olan bu yemek herkes tarafından sevilmektedir. Bol malzemeli olan fırında mantarlı tavuk sote vücuda faydası ile bilinmektedir. Fırında pişmiş olması nedeniyle lezzeti çok farklıdır. Yapım aşaması biraz zahmetli olsa da fırında mantarlı tavuk sote sofralarda yorgunluğu unutturan bir tattır. Yaz kış her mevsimde rahatlıkla yapılabilen bir yemektir. Doyurucu ve besleyici özelliği vardır. Besin değeri oldukça yüksektir. Genellikle sofralarda ama yemek olarak yer almaktadır. Pilav eşliğinde sunum yapılması çoğu zaman tercih edilmektedir. Ekmek arası olarak da oldukça sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Misafir alımlarında konuklarınıza ikram edebileceğiniz en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Tabakta servis yapılırken iştah kabartıcı bir görünüme sahiptir. Sizde misafirlerinize ayrıcalıklı olduğunu hissettirmek istiyorsanız fırında mantarlı tavuk soteyi denemenizi tavsiye ediyoruz.

Fırında mantarlı tavuk sote için gerekli olan malzemeler
  • 1 kilo mantar
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 3 tane yeşil sivri biber
  • 3 tane orta boy domates
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Fırında mantarlı tavuk sote nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü bol su ile yıkayın ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Sonra mantarı tavuğa uyum sağlayacak şekilde küp şeklinde doğrayın ve yıkayın. Sonrasında biberleri ve soğanı doğrayın. Doğranan sebzeleri, tavuğu ve mantarı fırın tepsisi içerisine koyun. Son olarak domatesi de doğrayın. Şimdi derin bir kâse içerisine salçayı koyun ve salça üzerine 1 su bardağı su ekleyin. İyice çırpın ve tuzu, karabiberi, kekiği, kırmızı pul biberi ve zeytinyağını suyun içerisine karıştırın. Fırın tepsisi içindeki malzemelerin üzerinde yapılan sosu gezdirip ve malzemeleri iyice soslamak için bolca harmanlayın. Salçalı sosun malzemelere iyice harmanlandığını düşünüyorsanız malzemeleri fırın tepsisi içerisinde elinizle düzeltin ve üzerine tereyağını yumak yumak serpiştirilmiş vaziyette bırakın. Artık tüm işlemler bitince 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. 35 dakika sonra çatal ile tavukların pişip pişmediğini kontrol edin. Tavuklar pişmiş ise fırın tepsisini çıkarın rendelenmiş kaşar peynirini tepsi üzerine serpiştirin ve tepsiyi tekrar fırın içerisine sürün. 10 dakika da kaşar peyniri ile pişen fırında mantarlı tavuklu soteyi fırından artık çıkarabilirsiniz. Sıcak servis yapınız. Fırında mantarlı tavuklu sote artık hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sulu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Tavuk Sote Kaç Kalori?

Mantarlı Tavuk Sote Kaç Kalori?

Güncel

Bezelyeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri