Köri Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Köri Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Sote

Köri soslu tavuk sote, özellikle Güneydoğu Asya mutfağından dünya mutfaklarına yayılan bir lezzettir. Köri sosu, içinde zerdeçal ve sumak gibi birçok baharat türünü barındırarak yemeklere eşsiz bir tat katmaktadır. Bugün, evlerde sıkça tüketilen tavuk soteyi köri sosuyla yapmayı deneyeceğiz.

Malzemeler

  • 5 parça kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 kaşık un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • Maydanoz

Hazırlık Adımları

Tavuk göğüslerini kuşbaşı eti şeklinde doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı koyarak üzerine doğranan tavukları ilave edin. Tavuklar tencerede suyunu salana kadar kavurun. Ayrı bir tencerede un ve tereyağını koyarak, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve içerisine soğuk sütü yavaşça ilave edin. Sütü eklerken sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Ardından su, köri, tuz ve karabiberi ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Sosu hazırladıktan sonra pişmiş tavukların üzerine dökün. Sos ve tavuk iyice karışana kadar pişirme işlemini sürdürün. Tavuklar piştikten sonra üzerine maydanoz ekleyin. Yemeğiniz servise hazırdır.

Ekstra Bilgiler

Köri soslu tavuk sote, yanında pirinç pilavı veya kinoa gibi garnitürlerle servis edilebilir. Ayrıca, bu yemeği daha da zenginleştirmek için mantar, biber veya soğan gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz. Köri sosunun lezzetini artırmak için, köri tozunun tazeliğine dikkat etmek önemlidir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni