Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote, özellikle misafir ağırlamak için hamarat ev sahiplerinin tercih edebileceği, göze ve mideye hitap eden lezzetlerden biridir. Bu tarif, hem kolay hazırlanması hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanır. Şimdi, bu enfes yemeğin tarifine geçelim.

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü (fileto)
  • 250 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 250 gram kültür mantarı
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü kemiklerinden ayırarak kuşbaşı şeklinde doğrayın. Yanmaz tavaya göz kararı sıvı yağ koyarak tavayı ısıtın ve doğradığınız tavuk etlerini içerisine bırakın. Tavuk etleri kendi başına kısık ateşte pişerken sulanacaktır. Bir süre sonra suyunu çekene kadar kavurun.

Soğanı soyduktan sonra ince ince doğrayın. Yeşil biberleri ufak ufak doğrayın. Eğer acı seviyorsanız, biberlerden bir tanesinin süs biberi ya da Arnavut biberi olmasına dikkat edin. Biberleri ve soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Mantarları yıkayıp ince ince doğradıktan sonra, pişmekte olan malzemelerin içerisine aktarın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp-küp doğrayıp üzerine ekleyin. Salçasını, baharatlarını ve tuzunu göz kararı serpiştirin. Az sulanması için 1 su bardağı su koyarak kapağını kapalı vaziyette olacak şekilde kapatın. Etler kısık ateşte biraz daha pişip suyunu çektikten sonra, ocaktan alarak fırın tepsisine dökün. Üzerine taze kaşar peynirini rendeleyerek serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyup üzerindeki kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapmayı unutmayın.

Ekstra Bilgiler

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote tarifi, yanına pilav veya makarna ile servis edilerek tamamlanabilir. Ayrıca, zeytinyağlı bir salata da bu yemeği daha hafif ve dengeli hale getirebilir. Tavukları marine ederek hazırlamak, yemeğin lezzetini daha da artıracaktır. Marine için zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Sote Kaç Kalori?dir?

Tavuk Sote Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Saçta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Saçta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Mantarlı Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Mantarlı Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bezelyeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri