Mantarlı Tavuk Sote Fırında Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mantarlı Tavuk Sote Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Fırında, mantar ve beyaz et tavuk bu ikilinin birleşmesi çok güzel ve çok lezzetli bir tarif olacaktır. Mantarlı tavuk sote özellikler fırında yapılması çok daha ayrı bir güzellik olacaktır. Özellikle mantarlı tavuk sote çok hafif bir yemek olmasından dolayı özellikle ramazan aylarında iftar yemeği olarak yapılması ve gelen misafirlere ikram edilmesi güzel olacaktır. Ayrıca her gurup insanın özellikle çocuklarında beğenerek yiyeceği bir yemek tarifidir mantarlı tavuk sote fırında. Mantarlı tavuk sote fırında yapımının da çok kolay olması nedeni ile ev hanımlarının zorlanmadan ve çok fazla zaman kaybetmeden kolayca hazırlayacağı bir yemek tarifidir. Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinden olarak bilinir mantarlı tavuk sote fırında.

Mantarlı Tavuk Sote Fırında Malzemeleri
  • 1 Adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 Kg mantar
  • 1 Adet kırmızı biber
  • 2 Adet yeşil biber
  • 1 Adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 Çay bardağı sıvı yağı
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar fesleğen
Üzeri için
  • Yeteri kadar maydanoz
  • 250 Gram Rendelenmiş kaşar peyniri
Mantarlı Tavuk Sote Fırında Nasıl Yapılır?

Mantarlı tavuk sote fırında yapımı için öncelikle önceden hazırlanan orta boy kuru soğan ince kıyım doğranır. Daha sonra mantarlı tavuk sote için hazırlanan kırmızı biber, domates ve yeşil biberlerde fazla küçük olmayacak şekilde kuş başı doğranır. Daha sonra alınan kemiksiz tavuk göğsü yine kuş başı doğranır. Mantarlı tavuk sote fırında için doğranarak hazırlanan malzemeler bir kap içerisine alınarak bekletilir. Daha sonra büyükçe bir teflon tava alınarak içerisine göz kararı yeteri kadar sıvı yağı konulur ve ocak üzerine alınır. Birkaç dakika yağın kızması beklenir ve daha sonra doğranarak hazırlanan tavuk göğsü tava içerisine alınır bir müddet yani tavuk göğsü suyunu çekene kadar sotelenir. Daha sonra sotelenen tavuk göğsü içerisine doğranarak hazırlanan malzemelerde alınır ve sotelemeye devam edilir. Mantarlı tavuk sote için tava içerisinde sotelenen malzemeler içerisine kırmızı pul biber, kimyon, karabiber, tuz, salça ve kıyılmış mantarlarda ilave edilerek tava içerisine konularak sotelemeye devam edilir. Daha sonra sotelenerek hazırlanan malzemeler fırın tepsisi içerisine dökülerek eşit şekilde tepsi içerisine yayılır ve önceden 180 derecede ısıtılarak hazırlana fırın içerisinde yaklaşık olarak on dakika pişirilir. Son olarak mantarlı tavuk sote fırından çıkartılarak üzerine önceden rendelenerek hazırlanan kaşar peyniri ve maydanoz serpilerek servis edilir. Mantarlı tavuk sote fırında mutlak suretle sıcak servis yapılmalıdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kekikli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kekikli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote

Tavuk Sote

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri