Salçalı Tavuk Sote Salçalı tavuk sote, oldukça sevilen ve besin değeri yüksek olan tavuk yemekleri arasında yer almaktadır. Yüksek miktarda protein içermesiyle dikkat çeken bu yemek, pratik ve kolay hazırlanabilmesine rağmen oldukça lezzetlidir. Zaman tasarrufu yapmak istediğinizde veya yemek hazırlamak için kısıtlı bir zamanınız olduğunda salçalı tavuk soteyi tercih edebilirsiniz. Yarım saat içerisinde sofranızda eşsiz bir lezzet sunarak aile fertlerinize unutulmaz bir deneyim yaşatabilirsiniz. Hem doyurucu hem de besleyicidir ve vücuda bol miktarda enerji sağlar. Büyük küçük herkes tarafından sevilir ve öğlen ve akşam öğünlerinde sıkça tercih edilir. Salçalı tavuk sote, yaz kış her mevsimde sofralarınızda bulundurabileceğiniz bir yemek türüdür. Misafirlerinize veya ev halkına kolaylıkla salçalı tavuk sote hazırlayabilirsiniz. Bu eşsiz lezzetin nasıl hazırlanacağını bilmiyorsanız işte salçalı tavuk sote tarifi. Salçalı Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler
Salçalı Tavuk Sote Nasıl Yapılır? İlk olarak tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve iyice yıkayın. Orta boy bir tencere alarak ocağın üzerine koyun ve ocağın altını yakın. Doğranıp yıkanan tavukları tencereye koyun ve kapağını kapatın. Tavuklar bir süre kendi suyunda haşlansın. Ara ara pişmekte olan tavuğu karıştırın. Tavuklar kendi suyunu salıp tekrar çekince soğanı soyun ve tavukların içerisine doğrayın. Soğan ve tavuk kavrulurken, biberleri yıkayıp, soğan büyüklüğünde doğrayın. Biberleri, soğanı ve tavuğun içerisine tereyağını ve zeytinyağını ekleyerek bir müddet kavurun. Yaklaşık 10-15 dakika kavrulan tavuk ve sebzelerin içerisine biber salçasını ve domates salçasını ekleyerek karıştırın. Üzerine suyu ekleyin ve salçaların suda çözünmesi için biraz karıştırın. Yaklaşık 2 dakika kadar bu şekilde kavrulan tavukların üzerine domatesleri rendeleyin. Son olarak tuzu, dövülmüş sarımsağı, kekiği, karabiberi ve zerdeçalı ekleyerek yemeğin kapağını kapatın. Ocağın altını kısık bir ateşte tutun. Ara ara yemeği karıştırarak dibi tutmasını engelleyebilirsiniz. Bu şekilde 20 dakika pişmesi yemek için yeterli olacaktır. Yine de tavuğun pişip pişmediğini bir çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Tavuk pişmişse ocağın altını kapatın ve yemeği dinlenmeye bırakın. 5 dakika dinlenen yemeği artık sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz. Salçalı tavuk sote hazır. Afiyet olsun. |