Kremalı jülien tavuk sote nasıl yapılır?
Jülien kesilmiş sebzelerin ve tavuğun krema ile buluştuğu bu nefis sote, hem pratik hem de lezzetli bir akşam yemeği seçeneği. Malzemelerin doğru teknikle birleşmesiyle ortaya çıkan bu yemek, günlük hayatınıza renk katacak bir tarif.
Kremalı Jülien Tavuk Sote TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:15 dakikaPişirme Süresi: 20-25 dakika Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü ince uzun şeritler halinde jülien doğrayın. Soğanı yemeklik, havuç ve biberi jülien doğrayın. 2. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. 4. Jülien doğranmış tavukları tavaya ekleyin ve tavuklar rengi dönüp suyunu salana kadar yüksek ateşte soteleyin. 5. Havuç ve dolmalık biberi ekleyip 3-4 dakika daha sotelemeye devam edin. 6. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyip karıştırın. 7. Kremayı tavaya ekleyin, kısık ateşte 5-7 dakika pişirin. Krema kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. 8. Üzerine taze maydanoz serperek sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Yanında Ne Gider?
Bu pratik ve lezzetli kremalı jülien tavuk sote tarifi, günlük hayatınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bir ana yemek alternatifi sunar. Afiyet olsun! |
















.webp)









.webp)







.webp)











