Sacda tavuk sote tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve pratik bir sac tavuk sote tarifi, tüm yemek severlerin evde kolayca deneyebileceği şekilde hazırlandı. Malzemelerin tazeliği ve doğru pişirme teknikleriyle ortaya çıkan bu nefis yemek, hem görünümü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek.

24 Kasım 2025

Sacda Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:


  • Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın
  • Soğanları yemeklik doğrayın
  • Biberleri jülyen doğrayın
  • Domatesleri küp küp doğrayın
  • Sarımsakları ince ince kıyın
  • Sacı orta ateşte ısıtın
  • Sıvı yağı ekleyin
  • Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Tavukları ekleyip rengi dönene kadar pişirin
  • Salçayı ekleyip 2 dakika kavurun
  • Biberleri ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Domates ve sarımsağı ekleyin
  • Baharatları ilave edip karıştırın
  • Kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin
  • Maydanozu ekleyip 2 dakika daha pişirin
  • Sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Sacı iyice ısıtmadan yemek yapmaya başlamayın
  • Tavukları çok küçük doğramamaya dikkat edin
  • Sebzeleri aynı boyda doğrarsanız daha güzel görünür
  • İsteğe bağlı olarak mantar da ekleyebilirsiniz
  • Sacda yemek yaparken tahta kaşık kullanın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;