Tavuk Sote ile Patates Püresi Tarifi
Malzemeler (4 kişilik):
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 4 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet dolmalık biber
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- İsteğe bağlı: maydanoz
Hazırlık Süresi:
15 dakika
Pişirme Süresi:
30 dakika
Tavuk Sote Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin
- Biberi jülyen doğrayın, domatesleri küp küp doğrayın
- Tavukları tuz ve karabiberle marine edin
- Tencereye sıvı yağı alın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Tavukları ekleyip rengi dönene kadar pişirin
- Biberleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun
- Domatesleri ve baharatları ekleyin
- Sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın
- 15-20 dakika kısık ateşte pişirin
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz serpin
Patates Püresi Yapılışı:
- Patatesleri soyup dörde bölün
- Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (20-25 dakika)
- Haşlanmış patatesleri süzün
- Bir kasede püre haline getirin
- Eriyen tereyağını ve sıcak sütü yavaş yavaş ekleyin
- Tuz ve karabiberle tatlandırın
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
Servis Önerisi:
Patates püresini tabağa alın, üzerine tavuk soteyi ekleyin. Yanına yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Tavukları çok uzun süre pişirmeyin, kuruyabilir
- Patates püresine sütü yavaş yavaş ekleyin, kıvamını kontrol edin
- İsterseniz tavuk soteye mantar da ekleyebilirsiniz
|