Oktay usta'dan tavuk sote tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tavuk sote tarifi arayanlar için, Oktay Usta'nın denenmiş ve sevilen tarifi tüm detaylarıyla burada. Tavuk göğsünün en yumuşak haliyle hazırlanan bu yemek, günlük hayatın koşuşturmasında hem doyurucu hem de hızlı bir çözüm sunuyor.

24 Kasım 2025

Oktay Usta'dan Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • Kuşbaşı doğranmış tavukları derin bir tencereye alın ve sıvı yağ ile birlikte kavurmaya başlayın.
  • Tavuklar suyunu çekip hafif kızarmaya başlayınca ince doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Yeşil biberleri ince şeritler halinde doğrayıp tencereye ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Rendelenmiş domatesleri ve ezilmiş sarımsakları tencereye ekleyin, karıştırarak pişirin.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip tavuklar iyice pişene kadar ara sıra karıştırarak kavurun.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 5-10 dakika daha pişirin.
  • Suyunu biraz çekince ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Tavukları yüksek ateşte hızlıca kavurursanız daha lezzetli olur.
  • Domatesleri rendeleyerek kullanırsanız sosu daha kıvamlı olur.
  • İsteğe bağlı olarak bir miktar kekik de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;