Ciğer tavuk sote nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve besleyici bir tavuk ciğer sotesi hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar burada. Malzeme listesinden pişirme tekniklerine, püf noktalarından sunum önerilerine kadar her adım açıklanıyor.
Ciğer Tavuk Sote Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk ciğeri
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı su
Hazırlık Aşaması:
- Tavuk ciğerleri bol suda yıkayıp süzün
- Soğanları yemeklik doğrayın
- Biberleri jülyen doğrayın
- Domatesleri küp küp doğrayın
Yapılışı:
- Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın
- Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Tavuk ciğerleri ekleyip yüksek ateşte 5 dakika kavurun
- Domatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın
- Suyu ekleyip kapağını kapatın
- Orta ateşte 15-20 dakika pişirin
- Ciğerler yumuşayınca ocaktan alın
Püf Noktaları:
- Ciğerleri çok uzun süre pişirmeyin, sertleşebilir
- İsteğe bağlı olarak sarımsak ekleyebilirsiniz
- Yanında pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Üzerine maydanoz serpebilirsiniz
- Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz
|