Tavada tavuk sote yapmanın en pratik yolu nedir?

Lezzetli ve besleyici bir tavuk sote, doğru malzemeler ve pişirme teknikleriyle evde kolayca hazırlanabilir. İşte tavada mükemmel kıvamda tavuk sote yapmak için tüm incelikler ve pratik ipuçları.

24 Kasım 2025

Tavada Tavuk Sote Yapmanın En Pratik Yolu


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber (jülyen doğranmış)
  • 1 adet yeşil dolmalık biber (jülyen doğranmış)
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kekik (damak zevkine göre)
  • 1 çay bardağı sıcak su

Hazırlık Süreci:


  • Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın ve tuz, karabiber ile marine edin.
  • Tavayı orta ateşte ısıtın, zeytinyağını ekleyin.
  • Soğanları 2-3 dakika kavurun, sarımsakları ekleyip 1 dakika daha soteleyin.
  • Tavukları ekleyip her yüzü altın rengi olana kadar pişirin.
  • Biberleri ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin.
  • Domates salçasını ekleyip 1 dakika kavurun.
  • Domatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın, 10-12 dakika kısık ateşte pişirin.

Püf Noktaları:


  • Tavukları çok karıştırmamak suyunu salmalarını engeller.
  • Sebzeleri aynı boyda doğramak eşit pişme sağlar.
  • Son aşamada taze kekik eklemek aromayı zenginleştirir.

Servis Önerisi:

  • Pilav veya makarna eşliğinde sıcak servis yapın.
  • Üzerine taze maydanoz serperek sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;