Tavada Tavuk Sote Yapmanın En Pratik Yolu
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
- 1 adet kırmızı dolmalık biber (jülyen doğranmış)
- 1 adet yeşil dolmalık biber (jülyen doğranmış)
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kekik (damak zevkine göre)
- 1 çay bardağı sıcak su
Hazırlık Süreci:
- Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın ve tuz, karabiber ile marine edin.
- Tavayı orta ateşte ısıtın, zeytinyağını ekleyin.
- Soğanları 2-3 dakika kavurun, sarımsakları ekleyip 1 dakika daha soteleyin.
- Tavukları ekleyip her yüzü altın rengi olana kadar pişirin.
- Biberleri ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin.
- Domates salçasını ekleyip 1 dakika kavurun.
- Domatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın, 10-12 dakika kısık ateşte pişirin.
Püf Noktaları:
- Tavukları çok karıştırmamak suyunu salmalarını engeller.
- Sebzeleri aynı boyda doğramak eşit pişme sağlar.
- Son aşamada taze kekik eklemek aromayı zenginleştirir.
Servis Önerisi:
- Pilav veya makarna eşliğinde sıcak servis yapın.
- Üzerine taze maydanoz serperek sunabilirsiniz.
|