Sebzeli patates ve tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: sebzeli patates ve tavuk sote. Renkli sebzelerin tavukla buluştuğu bu nefis yemek, günlük öğünleriniz için hem doyurucu hem de vitamin deposu bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Sebzeli Patates ve Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 orta boy patates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı su

Hazırlık Aşamaları:


  • Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Kırmızı ve yeşil biberleri jülyen doğrayın.
  • Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın.

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtın.
  • Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  • Tavukları ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Patatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış biberleri, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Yarım çay bardağı su ekleyip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
  • Ara sıra karıştırarak yapışmamasını sağlayın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok küçük doğramamaya dikkat edin, dağılabilir.
  • Tavukları yüksek ateşte hızlıca sotelemek daha lezzetli olmasını sağlar.
  • İsteğe bağlı olarak farklı sebzeler (havuç, bezelye) ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;