Sade salçalı tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan bu tarif, sade salçalı tavuk soteyi mükemmel şekilde hazırlamanın inceliklerini sunuyor. Taze malzemelerle hazırlanan bu yemek, günlük hayatınıza renk katacak nefis bir alternatif olacak.

24 Kasım 2025

Sade Salçalı Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı:


  • Tavukları kuşbaşı doğrayıp tuz ve karabiberle marine edin.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • İnce dilimlenmiş sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  • Marine edilmiş tavukları ilave edip yüksek ateşte renk alana kadar pişirin.
  • Salçaları ekleyip 2-3 dakika kavurun, sıcak suyu yavaşça ekleyin.
  • Baharatları (pul biber, nane) ekleyip kısık ateşte tavuklar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Gerekirse su ekleyip kıvamını ayarlayın, ocaktan almadan önce tuzunu kontrol edin.

Püf Noktaları:

  • Tavukları çok uzun süre pişirmeyin, kuruyabilir.
  • Salçayı kavururken yakmamaya dikkat edin, acı bir tat oluşabilir.
  • İsteğe bağlı olarak yeşil biber veya domates ekleyebilirsiniz.
  • Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;