Mantarlı tavuk sote ile patates nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Mantarlı tavuk sote ile patatesin mükemmel uyumu, hem besleyici hem de iştah açıcı bir akşam yemeği alternatifi sunuyor.

24 Kasım 2025

Mantarlı Tavuk Sote ile Patates Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 300 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 4 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın, tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün
  • Tavukları tuz ve karabiberle marine edin
  • Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdırın
  • Tavukları ekleyip yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin
  • Soğanları ekleyip yumuşayana kadar pişirin
  • Sarımsak ve salçayı ekleyip 1 dakika kavurun
  • Mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin
  • Haşlanmış patatesleri tencereye ekleyin
  • Baharatları ve sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın
  • Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin
  • İsteğe bağlı maydanoz serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Tavukları fazla pişirmemeye dikkat edin
  • Patatesleri çok fazla haşlamayın, dağılabilir
  • Mantarları yıkayarak değil, nemli bezle silerek temizleyin
  • Dilerseniz son dakika krema ekleyerek farklı bir lezzet yaratabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;