Kremalı mantarlı tavuk sote nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için kremalı mantarlı tavuk sote, hem besleyici hem de iştah açıcı bir seçenek sunuyor. Tavuk göğsü, mantar ve kremalı sosun uyumuyla hazırlanan bu tarif, günlük hayatın koşuşturmasında kolayca hazırlanabilecek bir lezzet vaat ediyor.

24 Kasım 2025

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 300 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kekik (damak zevkine göre)
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


1. Tavukları Marine Edin:

  • Tavuk kuşbaşıları bir kaseye alın, üzerine tuz, karabiber ve kekik serperek karıştırın. 15 dakika dinlendirin.

2. Tavukları Soteleyin:

  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Marine edilmiş tavukları ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin (yaklaşık 5-7 dakika). Tavukları tavadan alıp bir tabağa aktarın.

3. Sebzeleri Pişirin:

  • Aynı tavaya tereyağını ekleyin. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar (3-4 dakika) soteleyin. Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyin, suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin (yaklaşık 5-6 dakika).

4. Kremalı Sosu Hazırlayın:

  • Mantarlar yumuşadığında, tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın.
  • Kremayı ekleyip karıştırarak sosun kıvam almasını sağlayın. İsteğe bağlı olarak tatlı toz kırmızı biber ekleyip karıştırın.

5. Tavukları Ekleyip Birleştirin:

  • Pişmiş tavukları tavaya geri ekleyin, sosla iyice harmanlayın. Kısık ateşte 3-4 dakika daha pişirerek tüm malzemelerin lezzetlerinin birleşmesini sağlayın.

6. Servis Edin:

  • Sıcak olarak, pilav veya makarna eşliğinde servis yapın. Üzerine taze kekik serperek sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • Tavukları fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde kuruyabilir.
  • Krema yerine süt ve un karışımı kullanarak daha hafif bir sos elde edebilirsiniz.
  • Mantarları iyice yıkadıktan sonra kağıt havluyla kurulayın, böylece daha iyi kızarrır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;