Kaşarlı Fırında Tavuk Sote Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (jülyen doğranmış)
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı sıcak su
Hazırlık:
- Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Soğan, sarımsak ve sebzeleri belirtildiği şekilde hazırlayın.
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
Yapılışı:
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Tavuk parçalarını ekleyip her yüzü renk alana kadar pişirin.
- Domates salçasını ekleyip 2 dakika kavurun.
- Kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
- Domates, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyip 5 dakika kaynatın.
- Hazırlanan karışımı fırın kabına aktarın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
- Kaşar peyniri altın rengi alana kadar pişirin.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak pilav veya makarna eşliğinde servis yapın.
- Üzerine taze maydanoz serperek sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Tavukları çok küçük doğramamaya dikkat edin, pişerken küçülebilir.
- Sebzeleri aynı boyutta doğrarsanız daha homojen pişer.
- Kaşar peynirini fazla rendelemeyin, erimesi kolaylaşır.
- Fırın sıcaklığını kontrol edin, kaşar yanmasın.
|