Gögüs tavuk sote nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan göğüs tavuk sote, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Taze sebzelerle harmanlanan yumuşacık tavuk eti, günlük hayatın koşuşturmacasında kolayca hazırlanabilecek bir tarif olarak öne çıkıyor.

24 Kasım 2025

Göğüs Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kekik

Hazırlık Aşamaları:


  • Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın
  • Biberleri jülyen doğrayın
  • Domatesleri küp küp doğrayın
  • Sarımsakları ince ince dilimleyin

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın
  • Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Kuşbaşı tavukları ekleyip rengi dönene kadar pişirin
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
  • Doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin
  • 5 dakika daha kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edin
  • Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın
  • Orta ateşte 15-20 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Tavukları çok uzun süre kavurmayın, kuruyabilir
  • Domatesleri sonradan ekleyerek daha diri kalmalarını sağlayın
  • İsteğe bağlı olarak mantar veya bezelye ekleyebilirsiniz
  • Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine maydanoz serpebilirsiniz
  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;