Fissler Düdüklü Tencerede Kolay Tavuk Sote Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (jülyen doğranmış)
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı sıcak su
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 8-10 dakika
Yapılışı:
- Fissler düdüklü tencereyi ocağa alın ve zeytinyağını ekleyip ısıtın.
- Soğanları ekleyip 2 dakika kadar kavurun, ardından sarımsakları ilave edip 1 dakika daha kavurun.
- Tavuk kuşbaşılarını tencereye ekleyip renk değiştirene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip karıştırın.
- Domates, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyip harmanlayın.
- Sıcak suyu ekleyip tencere kapağını kapatın.
- Düdük ötmeye başladıktan sonra orta ateşte 8-10 dakika pişirin.
- Pişme süresi tamamlandıktan sonra tencerenin basıncını doğal olarak veya soğuk suyla hızlıca salıverin.
- Sıcak servis yapın, pilav veya makarna ile sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Tavukları çok küçük doğramamaya dikkat edin, aksi halde pişerken dağılabilir.
- Sebzeleri aynı boyutta doğrarsanız daha homojen bir pişme elde edersiniz.
- Düdüklü tencerenin kullanım talimatlarına uymayı unutmayın.
- İsteğe bağlı olarak mantar veya bezelye gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.
|