Mantarlı patatesli tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan mantarlı patatesli tavuk sote, hem besleyici hem de doyurucu bir tariftir. Tavuğun yumuşak dokusu, patatesin lezzeti ve mantarın eşsiz aroması bir araya gelerek ailenizin beğenisini kazanacak bir yemek ortaya çıkarıyor.

24 Kasım 2025

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 orta boy patates (küp küp doğranmış)
  • 200 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kekik (damak zevkine göre)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: 1 adet yeşil biber (doğranmış)

Yapılışı:


  • Patatesleri küp şeklinde doğrayıp haşlayın veya kızartın (tercihe bağlı).
  • Tavukları tuz ve baharatlarla marine edip 15 dakika bekletin.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  • Tavukları ilave edip renk alana kadar pişirin.
  • Mantarları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Haşlanmış veya kızarmış patatesleri tavaya ekleyin.
  • Sıcak suyu ilave edip, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Kapağını kapatıp, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
  • Son olarak, ocaktan almadan önce birkaç dakika dinlendirin ve sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Tavukları çok uzun süre pişirmeyin, kuruyabilir.
  • Patatesleri önceden haşlamak, pişme süresini kısaltır.
  • Mantarları yüksek ateşte hızlıca sotelemek, sulanmasını engeller.

Servis Önerisi:

  • Pilav veya makarna ile yanına yeşil salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;